17.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 14:42
No menu items!

Deputaţii au primit amenințări prin SMS pentru a nu vota certificatul verde

spot_img

Mai mulţi parlamentari liberali au primit SMS-uri de ameniţare, pe telefoanele de serviciu, în legătură cu votul pentru certificatul verde. Aceștia urmează să sesizeze autoritățile pentru declanșarea unui anchete.

”Am primit în cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.) un mesaj ameninţător la adresa mea şi a familiei mele. Mesajul <<Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îţi dăm foc şi ţie şi familiei. Dacă trece acest certificat orice acţiune este justificată, suntem în legitimă apărare>> Mesajul este primit şi de alţi colegi din grupul PNL. Am avut discuţii atât cu ceilalţi colegi, cât şi cu liderul de grup, opinia este să facem o sesizare către instituţiile abilitate singura discuţie este dacă vom face o acţiune comună sau acţiuni individuale”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu pentru News.ro.

În ciuda acestor ameninţări, deputatul buzoian își susține poziția atât în ceea ce priveşte vaccinarea anti-Covid, cât şi asupra necesităţii introducerii certificatului verde.

”Din punctul meu de vedere, este un gest iresponsabil al unor persoane care nu înţeleg că vaccinarea este singura soluţie şi nu este o ameninţare la adresa unor politicieni, ci reprezintă o ameninţare la adresa oamenilor care au înţeles că vaccinul este ultima soluţie. E un mesaj care pune în  pericol sănătatea publică. Eu susţin cu toată tăria această lege privind instituirea certificatului verde”, a spus Avrămescu.

Legea care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă este în Camera Deputaţilor, dezbaterile fiind amânate în comisiile de la Cameră.

În prezent, au fost făcute mai multe amendamente la varianta inițială, urmând ca după depunerea Raportului comun al comisiilor să intre în dezbatere, fiind pe ordinea de zi a ședințelor Camerei Deputaților din 22 și 24 noiembrie 2021.

                                                                                                                   Adina Silav