21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:31
No menu items!

Deliciu de weekend

spot_img

deliciu

Ingrediente:

  • 250 gr biscuiți  populari,
  • 170 gr unt,
  • 300 gr brânză dulce,
  • 50 gr mascarpone,
  • 200 ml smântână lichidă,
  • 100 ml lapte,
  • 600 gr mix de fructe (coacăze roșii, coacăze negre, mure și căpșuni),
  • 100 ml apă,
  • 3 plicuri gelatină,
  • 350 gr zahăr,
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Biscuiții se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau tocător și se amestecă cu untul topit. Compoziția obținută se așează pe o tavă sau pe un platou și se presează bine, dându-i forma unui blat.

deliciu1

Se înmoaie 2 plicuri de gelatină în 50 de mililitri de apă rece, pentru 10 minute. Cât timp se hidratează gelatina, se prepară sosul de fructe.

Mixul de fructe se amestecă cu 150 de grame de zahăr și se pune pe foc. Se lasă să dea în clocot, pentru 8-10 minute.

deliciu2

Se ia apoi de pe foc și, cu un blender, transformăm pasta formată într-un sos. Se trece apoi printr-o sită, pentru a îndeparta semințele din coacăze.

deliciu3

Gelatina hidratată se amestecă cu 50 de mililitri de apă fierbinte, dar nu clocotită. Dacă apa ajunge la punctul de fierbere, gelatina nu va mai întări sosul. Dupa ce gelatina s-a topit în întregime, se toarnă peste sosul de fructe și peste blatul de biscuit. Se dă la rece pentru 3 ore, cât să se întărească sosul.

Cât timp se întărește sosul, pregătim crema de brânză.

Smântâna lichidă se amestecă cu 200 de grame de zahăr și se bate până ce capătă consistență. Se adaugă apoi crema de brânză și se bate în continuare. După ce aceasta s-a încorporat bine în frișcă, se toarnă esența de vanilie și brânza dulce. Se bate iarăși, dar nu foarte tare, cât să rămână bulgări de brânză.

Se înmoaie 1 plic de gelatină în 50 de mililitri de lapte și se lasă să se hidrateze. Apoi, peste acesta, se toarnă restul de lapte fierbinte și se amestecă până se topește toată gelatina. Se toarnă peste crema de brânză formată și apoi peste sosul întărit si se dă la rece.

deliciu4

Se lasă să se întărească crema și se scoate inelul tăvii.

Se ornează cu sos de caramel și fructe.

deliciu5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa