31.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 17:20
No menu items!

Decizie: Spitalul Metropolitan București va fi contruit în zona Pipera

spot_img
Municipalitatea va prelua autobaza RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan, a decis joi Consiliul General al Municipiului București, potrivit publicației News.ro. Proiectul a fost respins la ședința precedentă, după ce USR s-a abținut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza amplasamentului, propunând un teren din Sectorul 6. 
Proiectul a fost aprobat cu 48 de voturi „pentru”, o abținere și un vot „împotrivă”. „Vom construi Spitalul Metropolitan, care va primi cetățeni inclusiv din Ilfov. În stânga și în dreapta mea sunt cele 50.000 de semnături ale bucureștenilor care consideră că este nevoie de un spital metropolitan, care să cuprindă secțiile foarte aglomerate din actualele spitale, dar și să se înființeze secții noi care sunt acum deficitare, de mari arși sau ATI. Subliniez, pentru că am văzut că sunt neînțelegeri: dacă vom construi Spitalul Metropolitan, nu înseamnă că pe celelalte le lăsăm de izbeliște. Toate intră în procese de consolidare, renovare, extindere, dotare cu aparatură de înaltă eficiență. Sunt 111 milioane de euro alocați pentru sănătate”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.
 Spitalul Metropolitan ar urma să aibă aproximativ 1.500 – 2.000 de paturi și să fie realizat „de la zero”, cu secții de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală și mari arși.
T.S.