13.5 C
București
vineri, 23 aprilie 2021 - 2:47

Decizie halucinantă a instanței. Un bărbat declarat mort, deși trăiește, a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Vaslui, declarat mort în anul 2016, deşi este în viaţă a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului.

Bărbatul spune că instanța i-a respins solicitarea ca inadmisibilă, pentru că, potrivit procedurii, a formulat prea târziu calea de atac prea târziu, adică, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului. “În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară”, a declarat bărbatul, citat de Agerpres.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999. Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia acestuia a solicitat în instanţă declararea decesului, iar judecătorii l-au declarat mort în 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar, la sosirea în ţară, bărbatul a aflat că este declarat decedat.

El spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei.