12.7 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 22:07
No menu items!

Decizie abuzivă și ilegală a Cameliei Bogdan, desființată de instanța supremă

spot_img

Instanța supremă a făcut dreptate într-un dosar în care jduecătoarea Camelia Bogdan comisese un abuz și o ilegalitate, reglându-și conturile cu președinta Tribunalului București, Laura Andrei.

Completul format din judecătorii Ionuţ Matei, Rodica Aida Popa şi Marius Foitos a anulat, miercuri, o hotărâre pronunţată de judecătoarea Camelia Bogdan, la Secţia a II-a Penală a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a pus sechestru pe bunurile unei persoane fără ca aceasta să fie parte în dosar. Prin decizia de miercuri, judecătorii de la ÎCCJ au desființat sentinţa penală dată de Camelia Bogdan în dosarul nr. 2185/2/2016 și au trimis cauza spre rejudecare, la Curtea de Apel București.

Persoana față de care Camelia Bogdan a dispus confiscarea a 200.000 de lei este soțul președintei Tribunalului București, Laura Andrei, notarul Jean Andrei, fără ca acesta să fi avut o calitate în dosar. Acesta a anunțat la Antena 3 că îi va face plângere penală jduecătoarei.

Sentința Cameliei Bogdan a fost atacată chiar de DIICOT, care întocmise rechizitoriul. DIICOT a contestat la ÎCCJ decizia Cameliei Bogdan, pe motiv că nu este legală şi temeinică, fiind dispuse confiscări extinse şi speciale faţă de persoane neurmărite penal.

Camelia Bogdan a pronunțat hotărârea după ce a reclamat-o la DNA pe Laura Andrei, pentru că ar fi împiedicat-o să pună în executare hotărâri judecătoreşti pronunţate.

Andrei Tudor