9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 3:44
No menu items!

De la 1 iunie, Grecia renunță la purtarea măștilor în avioane și locuri publice închise. Din 16 mai, în Europa, măștile nu mai sunt obligatorii în aeroporturi şi în avioane

spot_img

Românii care vor pleca în vacanță în Grecia trebuie să știe că, de la 1 iunie, măştile de protecţie în avioane, în instituții, magazine și orice alte tipuri de spații închise nu vor mai fi obligatorii.

Vor exista o serie de excepții așa cum reiese din declarația ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat: ”Purtarea obligatorie a măştilor rămâne în spitale, aziluri de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul”. El a adăugat că un comitet de experţi va anunţa săptămâna viitoare o decizie pentru pasagerii de pe feriboturi.

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în această lună că măştile nu mai sunt obligatorii în aeroporturi şi în avioane, în Europa, din 16 mai.

Regulile pentru purtarea măştilor variază după ce obligativitatea a fost eliminată. Companiilor aeriene li s-a cerut să-i încurajeze pe pasageri să folosească măşti în zborurile către sau dinspre destinaţii unde purtarea măştii în transportul public este încă obligatorie.

D.Constantin