9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:31
No menu items!

De ce va demisiona Alina Gorghiu din fruntea PNL

spot_img

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că va demisiona din fruntea partidului dacă, după alegerile parlamentare, se va face un guvern de uniune naţională cu PSD, chiar dacă acest lucru va fi cerut de preşedintele Iohannis.

Deși este convinsă că viitorul guvern nu va fi fcut cu PSD, Alina Gorghiu este decisă să demisioneze din fruntea partidului dacă acest lucru se va întâmpla totuși. „Eu încerc să vă transmit mesajul că nu se va face un guvern cu PSD”, dar, dacă se va întâmpla, „da, îmi dau demisia dacă guvernul se face cu PSD-ul”, a spus Alina Gorghiu la B1Tv.

Copreşedintele PNL a precizat că decizia de a nu accepta „absolut niciun fel de pact cu PSD” a fost votată în statutul partidului şi că are „o convingere intimă” că preşedintele Iohannis va nominaliza un premier din rândul liberalilor. „Ne-am ars de foarte multe ori, avem dispoziţie în statut că nu facem nimic cu PSD (…) Preşedintele niciodată n-a ieşit din limitele constituţionale. Va ţine cont de opinia partidelor politice din parlament, va ţine cont de propunerile de prim-ministru şi am o convingere intimă că întotdeauna va considera oferta PNL mai bună decât un preşedinte condamnat definitiv”, a precizat copreședintele PNL.

Valeriu Motoc