10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 15:39

De ce nu vorbesc masonii urât despre România

spot_img

Marele Maestru Radu Bălănescu spune că masonii sunt patrioți din fire

Radu-Balanescu

Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, medicul Radu Bălănescu, a declarat, într-un interviu la TVR 1, că masonii au datoria să nu vorbească în termeni negativi despre România sau despre români în afara granițelor țării, precizând că, de fapt, „frații” sunt oricum patrioți prin natura lor.

Radu Bălănescu, care are și funcția de Secretar Executiv al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare, a precizat că masonii au în ei acest sentiment și această datorie.

Din punctul nostru de vedere, programe și proiecte pentru a dovedi că ești patriot nu poți să generezi, nu poți să spui așa ceva, este o noțiune pe care o avem în noi. Nu pot să spun că vreau să fac un proiect, că vreau să demonstrez că sunt patriot. Nu! Prin ceea ce facem demonstrăm că suntem patrioți. Deci, în momentul în care, în societatea civilă, vii și ai niște programe în care sprijini educația, în care sprijini cultura, în care sprijini un sistem medical, când pleci în străinătate … fiecare membru al Marii Loji Naționale din România are datoria – și o spun la modul cel mai serios – să vorbească extrem de bine de această țară și de români. Nimeni din cei care fac parte din Marea Lojă Națională din România nu are voie și dreptul să vorbească altceva decât ceea ce v-am spus în acest moment. Cred că este o dovadă de patriotism. Să știți că n-o fac pentru că le-am spus eu să facă treaba asta, o fac pentru că așa simt. De aia v-am spus că sunt mândru de toți cei care fac parte din Marea Lojă Națională din România

Radu Bălănescu
Marele Maestru al MLNR

Andi Topală