9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:09
No menu items!

De ce este boicotată Adina Florea de CSM. Vicepreședintele Consiliului, Nicolae Solomon, are 5 dosare la Secția specială

spot_img

Procurorul Nicolae Solomon, vicepreședinte CSM și unul dintre cei care absentează în ultimele săptămâni de la serviciu ca să nu se poată da avizul pentru Adina Florea, șefa Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, are mai multe cauze în lucru la această secție, conform luju.ro.

Dosarele privesc suspiciuni de luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență, grup infracțional organizat, abuz în serviciu, cercetare abuzivă și represiune nedreaptă, conform jurnaliștilor citati.

Nicolae Solomon, împreună cu alți membri ai CSM, au refuzat să participe la ultimele ședinte ale Plenului Consiliului în care ar fi trebuit să se valideze numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ.De asemenea, vicepreședintele CSM a semnat, alături de mai multi membri ai CSM, o scrisoare în care se anunță că la ședințele în care se va dezbate această validare, ei nu vor mai participa. Procurorul Solomon a omis însă să anunțe că el însuși este vizat în 5 dosare penale la SIIJ.

Conform luju.ro, în cel putin un dosar dintre cele 5,  Nicolae Solomon este cercetat împreuna cu vestita procuroare DNA Carmen Lăncrănjan, zisă “Veverita”, cu care a lucrat împreuna la Parchetul Tribunalului București, dar și împreuna cu colegul său din CSM Cristian Mihai Ban. În aceeași situație se află judecătorul Bogdan Mateescu, zis “Bobita Matilet”, vizat în “Dosarul Savarina” – cauza clasată de fosta procuroare DNA Florentina Mirică, în care sunt vizate fapte constând în posibila primire de către Bogdan Mateescu a unor foloase necuvenite constând în  diferite produse, unele dintre acestea de cofetărie.

E. Stan