16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:24
No menu items!

De ce aplicația Messenger vrea acces la datele din telefonul tău? Facebook explică

spot_img

„Android controlează modul în care sunt denumite permisiunile, iar acest lucru nu reflectă automat ceea ce face Messenger sau alte aplicații care le folosesc”

 facebook

Facebook a separat aplicația Messenger de programul de sine stătător pentru Android. Ca urmare, s-a constatat că Facebook Messenger solicită acces la foarte multe date din telefon, de la contacte, la capacitatea de a telefona.

“Țineți minte că Android controlează modul în care sunt denumite permisiunile, iar acest lucru nu reflectă automat ceea ce face Messenger sau alte aplicații care le folosesc”, scriu cei de la Facebook.

Într-un articol pe pagina de ajutor a companiei, Facebook explică de ce aplicația Messenger are nevoie de acces la date de pe telefonul sau tableta cu Android:

Acces la camera foto și video – permite aplicației să facă poze direct din conversație pentru a le trimite foarte rapid prietenilor.

Înregistrare audio – permite utilizatorilor să trimită mesaje vocale, să apeleze prietenii prin internet și să trimită video-uri înregistrate direct în Messenger.

Să sune direct numere de telefon – permite apelarea unui contact de Messenger prin apăsarea numărului lui de telefon.

Primirea de SMS – dacă adaugi un număr de telefon în contul tău de Messenger, trebuie să primești o confirmare prin SMS cu ajutorul unui cod de securitate.

Citirea contactelor – permite sincronizarea contactelor din telefon cu cele din Facebook Messenger, dacă dorim acest lucru. Sincronizarea se poate opri din setările Facebook Messenger.

G.C.