3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:33
No menu items!

Daniela Nicolescu preia ”butoanele” turismului și comerțului exterior în noul minister al Antreprenoriatului

spot_img

Daniela Nicolescu, membru și sponsor al PNL, va coordona cinci domenii importante din noul minister al Antreprenoriatului și Turismului, conform deciziei ministrului Constantin-Daniel Cadariu.

Conform unui ordin semnat la începutul acestei săptămâni, Daniela Nicolescu va coordona activitatea unor structuri din domeniile antreprenoriatului, IMM-urilor, investițiilor străine, mediului de afaceri, turismului și comerțului exterior. Cele cinci structuri sunt: Direcția Generală Ajutor de Stat, Direcția Generală Promovarea Economiei, Direcția Generală Reglementare și Debirocratizare, Direcția Generală Turism și Departamentul Comerț Exterior.

Daniela Nicolescu a apărut în prim-planul politicii de la ”centru” în decembrie 2019, după instalarea primului guvern Orban, ca secretar de stat în Ministerul Economiei. Tot la finalul anului 2019, fiul ei, Radu, a fost desemnat consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului Ludovic Orban. Radu Nicolescu a fost eliberat din funcție în ianuarie 2021, de către noul prim-ministru  Florin Cîțu. Potrivit publicației Europa Liberă, cei doi au înființat în 2008 o firmă IT, Etis Design, care a fost unul dintre sponsorii campaniei pe facebook a PNL în campania prezidențială, dar și ai paginii de facebook a lui Ionel Dancă, fost șef al Cancelariei de la Palatul Victoria.

Daniela Nicolescu a devenit membru PNL după fuziunea cu PDL. După 2012, ea a devenit consilier local al PNL la Sectorul 6, celelalte repere profesionale fiind în domeniul contabilității, potrivit CV-ului.

Conform unor informații publicate de Profit.ro, la jumătatea anului 2021, Ministerul Energiei a numit-o pe Daniela Nicolescu în Consiliul de Administrație al furnizorului și distribuitorului de gaze naturale Engie România, parte a grupului francez omonim, ca reprezentant al statului.  

În Guvernul Cîțu, Daniela Nicolescu a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de Claudiu Năsui (USR) și a coordonat domeniul turismului.

În prima ședință a Guvernului Ciucă, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea structurii Executivului, care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului se reorganizează prin divizare parţială, iar partea corespunzătoare activităţilor şi personalului din domeniul antreprenoriatului, IMM-urilor, investiţiilor străine, mediului de afaceri, turismului şi comerţului exterior se transmite Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, care se înfiinţează.

Emanuel Stan