23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:20
No menu items!

Adrian Năstase, REABILITAT

spot_img

Fostul premier Adrian Năstase a fost reabilitat, marți, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în cazul ambelor condamnări pe care le-a primit, una de 2 ani și cealaltă de 4 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. 

„Admite cererea de reabilitarea judecătorească formulată de petentul Năstase Adrian. Dispune reabilitarea judecătorească a petentului Năstase Adrian cu privire la pedeapsa de 2 ani închisoare (…) şi pedeapsa de 4 ani închisoare (…), pedepse ce au fost contopite prin sentinţa penală nr. 1385/08.05.2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1745/3/2014* (…)stabilindu-se o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare”, este precizat în minuta deciziei ÎCCJ. 

Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a anunţat, pe 8 octombrie, că a depus o cerere de reabilitare judecătorească. Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

Adrian Năstase avea două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea „Trofeul Calităţii” şi cealaltă în dosarul „Zambaccian”.

Raluca Dan