28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:35
No menu items!

Daniel Tudorache vine cu circul în sectorul 1. În lipsa unor proiecte concrete, candidatul PSD are doar un comportament de mahala

spot_img

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Daniel Tudorache, demonstrează că nu are să le ofere alegătorilor decât un comportament de mahala, de parcă ar candida la sectorul 5. Dezabterile sale electorale se concentrează numai pe atacuri sub centură, acuzații lipsite de probe și un limbaj vulgar.

A arătat-o din plin, joi seara, în emisiunea „Jocuri de putere”, moderată, la Realitatea TV, de Rareș Bogdan, unde l-a avut drept partener de dezbatere pe candidatul PNL, Alexandru Nazare.

Deși emisiunea ar fi trebuit să fie o dezbatere reală, în care principalii candidați la fotoliul lăsat liber de Andrei Chiliman, ar fi trebuit să-și prezinte proiectele despre unul dintre cele mai importante sectoare ale Capitalei (cel mai bogat, dacă ținem cont de bugetul de care dispune), Daniel Tudorache a transformat momentul într-o scenă de un vodevil grotesc.

Candidatul PSD a început prin a lansa în spațiul public informații culese „după ureche”, spunând că „niște băieți deștepți” din Serviciul de Informații Externe gestionează bugetul sectorului 1. Nu a adus niciun fel de dovadă concretă, precizând doar că „așa se aude”. Prin asta nu a făcut decât să preia moda atacurilor politice legate de „acoperiți”.

Apoi, brusc, Tudorache l-a acuzat pe Alexandru Nazare de „mită electorală”, povestind că acesta s-a întâlnit, joi seara, cu mai multe persoane cărora le-a dat „mâncare și șpriț”. Nici de această dată nu a reușit să aducă vreo dovadă, ducând discursul în derizoriu timp de zece minute.

După un scandal – căruia nu i-a putut pune capăt nici Rareș Bogdan – în care a arătat cât de bine cunoaște familia de lăutari Onoriu – Gabi Luncă, pe interlopul „Rândunică”, dar și pe celebra vrăjitoare „Mama Omida”, candidatul PSD Daniel Tudorache și-a încheiat discursul apoteotic, gesticulând în ritm de dans: „Mama Omida a murit demult, domnu Nazare! Nici nu știți!. Nici măcar nu știți!”.

Cu un calm imperturbabil, Alexandru Nazare a încercat să-I răspundă acuzațiilor lui Daniel Tudorache, dar fără prea mult succes din cauza tonului violent folosit de candidatul PSD care a perorat în continuu țipând și gesticulând, acoperind discursul partenerului de platou. Emisiunea a fost în oglindă cu dezbaterea finală dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, de la B1 TV, când candidatul PSD a fost foarte agresiv față de actualul președinte, iar acesta și-a păstrat calmul obișnuit.

Daniel Tudorache a condus, în 2008, campania electorală a PSD la alegerile locale din sectorul 1, apoi a ocupat postul de viceprimar al sectorului 1 până în 2011, când a fost schimbat din funcție Andrei Chiliman, pe motiv de incompetență și suspiciuni de corupție.

În 2002, Tudorache a fost dat afară și din Ministerul Transporturilor, în urma unui scandal legat de eliberarea unor autorizații de transport către diverse firme, deși erau încălcate normele legale. Tudorache a fost demis personal de Miron Mitrea, lider PSD și ministrul de atunci al transporturilor. Joi seara, candidatul PSD a dezmințit aceste informații spunând că a plecat „din cauza mafiei Ancăi Boagiu”.

R.D./A.T.