9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:00

Daniel Constantin: Nu comentez remarcile subiective ale lui Dan Voiculescu

spot_img

Președintele PC respectă legile justiției, chiar dacă afectează un om de care a fost apropiat

Daniel Constantin_alegeri_SZ

Preşedintele PC Daniel Constantin, regretă „ca om, necazurile prin care trece Dan Voiculescu”, drept pentru care nu comentează „niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situaţie dificilă”.

Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat în detenţie, a scris pe blogul personal că „anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie”.

Constantin spune că, „din dorinţa de a fi cât mai discret în polemică” nu va interpreta aceste „remarci subiective” şi precizează că, din poziţia de ministru şi în calitate de cetăţean, trebuie să respecte legile şi deciziile justiţiei, „chiar dacă ele afectează un om” faţă de care a fost „apropiat”.

Cât priveşte implicarea Ministerului Agriculturii în dosarul ICA, Constantin precizează că ministerul s-a constituit ca parte civilă în 2008 prin titularul de atunci (nr- Dacian Cioloş), această poziţie a fost menţinută şi în 2010, iar atitudinea sa, de ministru, a fost că „nu va interveni în niciun sens în dosar”, competenţa de reprezentare în faţa instanţelor aparţinând directorului Direcţiei Juridice, „o cutumă mai veche şi corectă nu numai în Ministerul Agriculturii”.

Constantin spune că în 2012 i-a comunicat şi lui Dan Voiculescu „această decizie corectă şi consecventă cu modul de lucru instituţional”.

„Cât priveşte plângerea penală formulată împotriva mea: ca şi conducător al instituţiei, am semnat corespondenţa cu Parchetul General (nu DNA, cum s-a spus) prin care am transmis informaţiile solicitate. Au fost solicitate toate documentele din acest dosar de la constituirea ca parte civilă in 2008. Nu am fost citat niciodată, cum nu am fost niciodată în fața vreunui procuror DNA, Parchet”, mai spune Constantin, fost ministru al agriculturii.