35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:04

Dana Chera: „De ce nu poate fi Ponta PRO? Simplu, e contra”

spot_img

După lansarea programului politic al noului partid Pro România, fondat de Victor Ponta, jurnalista Dana Chera îi aduce critici fostului premier, într-un editorial publicat pe site-ul Antena 3.

4 noiembrie 2015. Cateva zile de la Colectiv. Premierul Ponta confirma de la guvern demisia sa, deci depunerea mandatului guvernului pe care il conducea. Confirma , de fapt, ce zisese Dragnea, usor livid, la partid, cu putin timp iniante. Romania era impietrita. De doua ori. Pentru copiii arsi si pentru ca nu se astepta la asemenea miscare politica. E drept, strada fierbea. Cerea demisii pe care Ponta, se vede treaba, nu le putea onora. Cum ar fi: a lui Piedone, de la sectorul 4 si a lui Oprea, generalul cu 4 stele, dreapta lui Ponta in guvern. Pesedistii erau muti.

Pierdeau puterea si nu intelegeau de ce. Evident, la televizor spuneau ca …asa CINSTE , cum are Ponta, care nu se pune cu multimea si supararea ei, nu s-a mai vazut. Printre cei care au apreciat cu jumatate de gura gestul lui Ponta m-am aflat si eu. In fond, ce putea fi atat de rau pentru ca un politician isi asuma conditia neputintei de a tine lucrurile sub control. Ba chiar ceva imi spunea ca …parca Ponta nu e cel pe care-l vazusem eu: un las, un duplicitar, gata sa-si manance mentorul, gata sa-si ingroape principiile cu care mama sa sunt sigura ca l-a garnisit.

De la Colectiv, Ponta a mers din greseala in greseala. S-a retras, s-a intors, a incercat o lovitura de palat, inca una, a acuzat, s-a „ghitat”, a pierdut.

Acum e in faza in care construieste un partid. PRO. Pro Romania. Care Romania ? Romania prietenului Ghita? Romania generalului Coldea? Romania autostrazilor pe hartie? Romania de la T4? Deci Ponta e PRO ….CE? Fostul prim ministru a declarat ca …NU Romania baronetului PSD. Nu cea a lui Oprisan, de la Vrancea, de exemplu.

Sa va reamintesc ce primire i-a facut Oprisan lui Ponta, in prag de alegeri, ca sa salte partidul la ceruri si in Moldova, pe alocuri, cu drumuri mai bune decat in sudul care-i sufla in ceafa capitalei? Pierdem timpul! Asadar Ponta e Pro ce? Ce cred eu ca nu intelege fostul prim ministru este ca se vede de la o posta ca nu e drepre ce vrea el. Este despre ce vor pesedistii care nu-l mai suporta pe Dragnea si despre ce vor cei care au pus de-o revolta in servicii. Ponta nu mai face politica. Lui i se face politica. Ponta nu e generatia PRO, de care incearca sa-si lege cariera politica. Nu e tanarul care bate cu pumnul in masa sa-si apere firma de sistemul haotic de taxe. Nu e militarul care s-a inrolat in armata tarii cu credinta. Nu e profesorul care vine primul la scoala si pleaca ultimul, dupa ce e sigur ca s-a facut inteles si celui mai aiurit elev. Nu e nici macar vreun securist undercover, cu tinte externe de mare finete. Ponta este unul dintre politicienii care au avut o sansa sansa uriasa de a scoate Romania din pagubosul joc PRO- CONTRA. Sansa ratata, cred eu”.

Olimpia Diaconiuc