15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:48

Dan Șova, arest la domiciliu

spot_img

Magistrații Curții Supreme au decis ca Dan Șova să fie cercetat în arest la domiciliu, nu în arest preventiv, cum a cerut DNA.

Senatorul Dan Șova a dat declarații în fața judecătorilor, dar nu și în fața presei. Ședința de judecată a ținut două ore și s-a ținut cu ușile închise.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de DNA, apel care va fi judecat tot la Înalta Curte, la completul de 5 judecători, în următoarele zile. Decizia de azi este însă executorie, așa că Dan Șova va ieși din arestul Poliției Capitalei, în cursul zilei, când îi expiră ordonanța de reținere.

Dan Șova este acuzat că a exercitat presiuni pentru încheierea de contracte de consultanță juridică între casa sa de avocatură, apoi o alta pe care o controla, și CET Govora. Șeful CET Govora, Mihai Bălan, a dat declarații complete procurorilor și a spus că Șova l-ar fi amenințat și ar fi făcut presiuni asupra sa ca să continue contractele. DNA a stabilit că prin acete contracte, casa de avocatură încasa 10.000 de euro pe lună de la CET Govora.