23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:20
No menu items!

Dan Fătuloiu se judecă pentru 7.000 de lei cu Ministerul de Interne

spot_img

Fostul șef al Poliției Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, încearcă să convingă judecătorii Curții de Apel București să-i anuleze o sancțiune dată de Ministerul de Interne din perioada în care acesta era secretar de stat iar instituția era condusă la acel moment de democrat-liberalul Traian Igaș.

Mai exact, o comisie de anchetă din Ministerul de Interne a decis să-l oblige pe Fătuloiu să restituie ministerului 7.000 de lei după ce ar fi plecat acum doi ani într-o deplasare la Bruxelles fără aprobarea ministrului Igaș.

Igaș și Tobă, chemați ca martori

Procesul va continua pe 21 noiembrie dată la care Curtea de Apel București urmează să decidă dacă admite cererea lui Dan Fătuloiu de audiere în acest proces, ca martori, a lui Traian Igaș și a lui Petre Tobă.

Suma îi este imputată doar lui Fătuloiu, deși în acea deplasare a mai fost împreună cu acesta și comisarul-șef Otilia Filip, șefa de la acel moment a Serviciului Relații Externe și Cooperare Internațională precum și Bogdan Marinescu, atașat de afaceri interne la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE.

Avocatul lui Fătuloiu, Mariana Ștefan, precizează în cererea de chemare în judecată că nu a existat o viză expresă a ministrului Traian Igaș prin care să nu aprobe deplasare, raportul cu privire la plecarea în deplasare fiind ținut la mapa unui alt secretar de stat, Marian Tutilescu.

“Raportul întocmit de subsemnatul, în momentul plecării în misiune s-a constatat, în urma cercetării, că se află nesemnat, la mapa D.lui Chestor Şef Tutilescu Marian, deci nu există nici o rezoluţie de Aneaprobare înainte de plecarea în misiune.

Raportul a fost prezentat D.lui Ministru nesemnat, de Şeful Departamentului Schengen după destituirea mea, 23.11.2010 când este înregistrată şi nota raport cu propuneri de cercetare administrativă semnată de şeful DAERI, dl com.șef Agapie Dragoş. Un alt argument important care confirmă inexistenţa la data plecării şi întoarcerii mele din misiune a unei  decizii de neaprobare a raportului este şi faptul că s-a aprobat de către ministru OGZ nr 224 din 15.11-20 în care apăream plecat în misiune(cu o zi înainte de plecarea în misiune) şi nu mi s-a reproşat de nimeni că am plecat intr-o misiune neaprobata nefiindu-mi cerută nici o nota explicativa în acest sens”, arată avocatul Mariana Ștefan.

Avocatul susține că Fătuloiu a plecat cu bună credinţă, fiind indus în eroare de cei care au pregătit misiunea că aceasta ar fi aprobată.

În cererea de chemare în judecată se mai precizează că Fătuloiu ar fi fost pus în mod ilegal să plătească întreaga sumă de 7083,55 lei deși 3.465,53 lei ce au fost primiţi si cheltuiți de comisarul-șef  Otilia Filip.

Dan Valentin Fătuloiu a fost demis în noiembrie 2010 din funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne după implicarea sa în două scandaluri de proporții: unul în care a fost demis fostul șef al Poliției Neamț, Aurelian Vasea Șoric, și cel de-al doilea, în urma căruia omul de afaceri Cătălin Chelu a fost arestat încercând să-i dea mită lui Fătuloiu un milion de euro.

Cristi Ciupercă