12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 12:01

Dan Barna: USR nu votează moțiunea, dar ar intra într-un guvern de coaliție

spot_img

Liderul USR, Dan Barna, a declarat pentru G4Media.ro că USR va vota împotriva moțiunii de cenzură a PSD, dar spune că partidul său este dispus, dacă va fi nevoie, să intre într-un eventual guvern de coaliție. Barna precizează că Alianța USRPLUS nu va colabora niciodată cu PSD sau cu sateliții săi.

UDMR și PMP și-au arătat și ele disponibilitatea de a face parte dintr-un eventual guvern de coaliție. Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că va susține orice guvern de tranziție, dar fără Ludovic Orban.

Dan Barna pentru G4Media.ro:

”Votăm cert împotriva moțiunii. Țara este în plină criză sanitară, peste ea se instalează o criză economică. Ultimul lucru de care avem nevoie e o criză politică. PSD nu are în acest moment dreptul moral să ceară guvernarea. (…)

Suntem dispuși, dacă va fi nevoie, să nominalizăm colegi pentru posturi într-un eventual guvern de coaliție. Însă nu ne vom alătura niciunei combinații din care fac parte partide care contribuie la declanșarea unei crize politice. Niciodată nu o să vedeți Alianța USRPLUS colaborând cu PSD și sateliții săi.

Declarația integrală, aici.