33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:26
No menu items!

Dan Barna susține că l-a informat pe premier de posibila raportare greșită a deceselor COVID

spot_img

Vicepremierul Dan Barna a precizat, vineri, că l-a informat pe premierul Florin Cîțu despre posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19.

„Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări: Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități. Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății. Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11.05”, a scris Dan Barna pe Facebook.

El sublinază faptul că în cadrul ședinței de Guvern de joi i-a transmis premierului ca a fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că a cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

“Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a menționat Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind datele eronate din pandemie, că lucrurile trebuie clarificate și i-a cerut vicepremierului Dan Barna să spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus.