22.2 C
București
marți, 28 mai 2024 - 20:22
No menu items!

Dan Barna, semnal către coaliție: Nu vom rămâne la guvernare în orice condiții

spot_img

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a făcut un bilanț după opt luni de guvernare și a afirmat în fața conducerii USR PLUS, că nu este deloc mulţumit de progresul guvernării. Barna a spus că, deşi USR PLUS nu vrea să iasă de la guvernare, nici nu va rămâne în orice condiţii. Totodată, Barna a reclamat „frecuşurile inutile şi interminabile ale unei guvernări de coaliţie mai complicată decât ar trebui şi decât ar putea să fie”, și a susținut că ar fi principala cauză care împiedică progresul guvernării.

Vicepremierul Dan Barna a prezentat bilanțul la opt luni de la guvernare pe care a comparat-o cu „un imens șantier” unde lucrările înaintează cu greu.

”Vreau să fie clare câteva lucruri. Sunt mulţumit de progresul guvernării? Clar NU. Am tot spus asta public. Am uitat de angajamentele noastre? Clar NU. Poate nu am comunicat atât cât ne-am fi dorit pe ele, pentru că suntem prinşi cu frecuşurile inutile şi interminabile ale unei guvernări de coaliţie mai complicată decât ar trebui şi decât ar putea să fie.”

Barna a vorbit și despre anumite”blocaje”, referindu-se la desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infraţiunilor din justiţie, afirmând că ministrul Justiţiei Stelian Ion a pregătit legea, guvernul a adoptat-o ca proiect, apoi un partener a blocat-o în Parlament.

Vom ieşi de la guvernare? Haideţi să vorbim mai puţin despre eventualităţi şi să încercăm să aşezăm dezbaterea şi decizia. Nu, nu vrem să ieşim de la guvernare. (…) Dar, nu, nu vom rămâne la guvernare în orice condiţii. Şi lucrurile trebuie să se schimbe. Faza de organizare de şantier se termină în acest an. Aşa cum se termină şi saga alegerilor interne din partidele din coaliţie.

„Din iarnă, şantierul trebuie să devină construcţie. Nu vom fi furnicuţele guvernării, care muncesc, planifică, bugetează şi când e vorba de decizie politică pedalăm în gol”, a mai spus Barna.

C.Dumitrescu