16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:00
No menu items!

Dan Barna a fost chemat marți după-amiază la Cotroceni. Ce planuri are USR PLUS

spot_img

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat, luni seară, când a anunțat ruperea coaliției de guvernare, că a fost sunat de la Palatul Cotroceni să fie prezent marți după-amiază la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanșat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Astăzi a venit o invitație de la cabinetul președintelui pentru mâine după-amiază. Voi participa la aceste discuții. Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua reformele. Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR este singura care poate guverna România. Cu un nou premier, lucrurile se pot închide în câteva zile”, a declarat Dan Barna, după ce a anunțat demisia tuturor miniștrilor USR PLUS.

Dan Barna a explicat că planul A a fost moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu, care nu s-a putut finaliza din cauza amânării ședinței BPR de luni, în care depunerea moțiunii USR PLUS – AUR a fost amânată. Copreședintele USR PLUS a mai spus că planul B a fost cel cu demisiile miniștrilor din Guvern, pe care l-a pus în aplicare luni seară.

„”Sunt două variante. Fie, PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios şi responsabil pentru dezvoltare şi atunci putem, în câteva zile, cu un nou premier, să mergem mai departe şi să facem acele reforme despre care prea mult am vorbit şi prea puţin am făcut. Fie, PNL decide să funcționeze pe mecanismul USL. Am văzut, astăzi, că Florin Cîțu l-a tras în echipa câștigătoare pe Marcel Ciolacu şi am avut un suport Cîțu-Ciolacu foarte performant, astăzi, în Biroul Permanent. PSD este alături acolo în echipa câştigătoare. Este o variantă pentru România. Dacă cei de la PNL vor să meargă pe această variantă, pot să vină cu un guvern în Parlamentul. Dacă obţin voturile, vom respecta acest lucru”, a mai spus Dan Barna.

M. Nedelcu