13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:48
No menu items!

Dan Șova, apărat de colegii din Senat. Scorul, 72-66 împotriva ridicării imunității

spot_img

Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate, 66 de voturi „pentru” şi 72 „împotrivă”

Dan_Sova_SZ

Senatorii au început marți după-amiază dezbaterea privind cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, cel care a prezidat ședința, a declarat că în situația în care nu s-ar fi întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviințarea cererii, s-ar fi redactat o hotărâre de respingere a solicitării DNA.

Votul a fost secret, cu bile.

PNL ar fi vrut o reinterpretare a votului din 25 martie, când au fost 79 de opțiuni pentru și 67 contra, iar 5 voturi au fost anulate. Opoziția a anunțat că va ataca și decizia de azi la CCR. Senatul a decis, pe 25 martie, că nu au fost întrunite condițiile cerute de lege pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova, mai exact nu s-au întrunit voturile necesare, 85.

DNA l-a pus pe Dan Şova sub urmărire penală pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu. Procurorii spun că în perioada 2007-2008, firma de avocatură „Şova şi Asociaţii” a încheiat trei contracte de asistenţă juridică în urma cărora complexurile Turceni şi Rovinari au fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

M. Nedelcu