7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:46
No menu items!

Dalai Lama în România. Când este posibil să vină liderul spiritual tibetan

spot_img

Dalai Lama vrea să onoreze invitația Transylvania College din Cluj Napoca, de a vizita România.

Fondatorul Colegiului, Simona Baciu susține că liderul spiritual tibetan dorește să viziteze țara noastră, urmând ca invitația oficială să îi fie trimisă prin intermediul Camerei de Comerț Româno-Americană și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Vizita ar urma să aibă loc în primăvara lui 2016. Profesorul a stta de vorbă cu Dalai Lama într-o vizită pe care a făcut-o în India și susține că liderul spiritual a spus că ar vrea să ajungă și în țara noastră, mai ales că a fost și în Bulgaria și Ungaria.

Programul de mindfulness de la Transylvania College Cluj-Napoca este unicul implementat într-o şcoală din România, fiind o nouă abordare în educaţie şi business, care se referă la învăţarea elevilor să gândească pozitiv, să reflecteze, să aibă o atitudine de compasiune, de empatie faţă de cei din jurul lor.

În anii trecuți, când au apărut declarații privind invitația adresată lui Dalai Lama, de către unii oficiali români, de a vizita țara noastră, MAE preciza că autorităţile române nu au formulat invitaţii către Dalai Lama sau reprezentanţii săi pentru a vizita România şi că Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine, din care face parte şi Tibetul.

Dalai Lama, aflat în prezent în India, trăieşte în exil din 1959 şi a primit premiul Nobel pentru pace în 1989.

Sofia Marinescu