14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:06
No menu items!

Dacian Cioloș: Nu folosesc Poliția ca escortă. Mi se pare de bun-simț

spot_img

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că nu foloseşte şi nici nu va folosi echipajele Poliţiei pentru a-l însoţi în coloana oficială, deoarece i se pare „o chestiune de bun-simţ”. Pentru asta, el a spus că preferă să se trezească mai devreme decât să „zăpăcească” oamenii.

Premierul Dacian Cioloş a răspuns, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, unei întrebări legate de folosirea echipajelor de Poliţia pentru a-l însoţi în coloana oficială. „Nu am folosit Poliţia şi nu o să folosesc. Prefer să mă trezesc mai devreme decât să zăpăcesc oamenii. E o chestiune de bun-simţ. Trăim într-o societate modernă indiferent că unul e prim-ministru şi altul muncitor. Trăim într-o societate modernă şi trebuie să ne respectăm reciproc”, a declarat premierul.

El s-a aflat la Timişoara pentru a participa la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa fostului preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso.

Luni, DNA ceruse aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Deschiderea anchetei de către DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 în care poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.

Valeriu Motoc