11.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 21:39
No menu items!

Dacian Cioloș: Miniștrii USR-PLUS se vor RETRAGE din Guvern dacă nu se respectă solicitările noastre

spot_img

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS amenință că miniștrii săi se vor retrage din Guvern dacă proiectul Anghel Saligny nu va fi renegociat, iar solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților nu sunt respectate de PNL.

Dacian Cioloș a declarat la Digi24, după scandalul ședinței de Guvern suspendate, că miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu le sunt respectate solicitările.

„Nu știam că acest subiect va fi pe ordinea de zi suplimentară. Din câte înțeleg, nu are toate avizele, pentru că nu-l are pe cel al Ministerului Justiției și nici pe cel al Transporturilor. Am avut o discuție în coaliție. Convenisem că acest proiect nu intră pe ordinea de zi până nu clarificăm și votul pe desființarea Secției Speciale. Cred că așa se construiește încrederea în coaliție. Dacă ne punem unii pe alții în fața faptului împlinit, astea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Noi vrem să construim împreună”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

Rămânem calmi dar fermi. Vrem că continuăm în această formulă. Nu putem să transformăm Guvernul într-o structură care ia decizii pentru a rezolva probleme interne de campanie în partid”, a mai spus Dacian Cioloș.

Liderul USR PLUS a precizat că lipsa avizelor de la Justiție și Transporturi pe „Anghel Saligny” nu are legătură cu condiționarea susținerii desființării SIIJ. 

„N-o să depunem noi moțiune de cenzură, dar colegii noștri se vor retrage din Guvern, dacă nu se respectă ceea ce convenim. Vom avea discuții.

E vorba de o prioritizare politică. Dincolo de «Anghel Saligny», n-am discutat încă lucrurile astea ca să convenim o formă finală. Înainte de a discuta acest program, avem de luni bune subiectul desființării SIIJ, care nu e doar de pasiunea noastră la USR-PLUS. De el e legat și eliminarea MCV, care e legată de intrarea noastră în Schengen”, a mai afirmat Dacian Cioloș, la Digi24.

Acesta a precizat că va face o propunere în acest sens, că “miniștrii noștri nu mai au ce să caute într-un Guvern în care punctele lor de vedere nu mai sunt respectate”.

Ședința de guvern începută la ora 11 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare. 

M. Nedelcu