16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:00
No menu items!

Dacian Cioloș: „Cred că Iohannis va face un guvern cu un alt premier”

spot_img

Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, crede că președintele Iohannis va propune un alt premier de la PNL, la consultările care vor urma după ziua de marți, când moțiunea împotriva Guvernului Cîțu va trece de votul Parlamentului.

”Dacă moțiunea trece, înseamnă că premierul Cîțu nu mai e premier, iar președintele ar trebui să cheme partidele la consultare. Dacă vom fi contactați de PNL, suntem dispuși să ne consultăm, dar cred că președintele va face primul pas și va face un guvern cu un alt premier. Evident că așteptăm să ne caute președintele, nu căutăm să construim noi un guvern în jurul unui premier de la USR-PLUS. Cei de la PNL sunt îndreptățiți să dea premierul”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR PLUS a mai spus că luni se va afla la Strasbourg, deoarece își va da demisia din funcția de președinte al Grupului Renew Europe, dar la mandatul de europarlamentar nu va renunța până în 2023, când trebuie să pregătească formațiunea pe care on conduce pentru alegerile prezindențiale din 2024.

USR PLUS se va întâlni, în prima ședință a Biroului Național luni seară, în online, pentru a pune la punct detaliile pentru moțiunea de cenzură din Parlament, de marți. 

Marilena Nedelcu