22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 12:08
No menu items!

Dacian Cioloș a schimbat și programul de guvernare, înainte de votul din Parlament

spot_img

Premierul desemnat Dacian Cioloș a modificat programul de guvernare, după ce a adăugat încă 7 pagini la cele 13 din cel anunțat.

Camerele reunite ale Parlamentului se vor reuni marți după amiază pentru a vota învestirea noului Guvern. Votul a fost amânat pentru ca audierea noului propus la ministerul Justiției, Raluca Prună, să poată avea loc marți dimineață.

Raluca Prună a fost vehiculată ca fiind noul ministru al Justiției propus de Dacian Cioloș, după ce acesta a retras-o pe Cristina Guseth de la Freedom House, decizie luată după audierea acesteia în comisiile din Parlament. O altă variantă vehiculată pentru ministerul Justiției a fost, pentru câteva ore, Mihai Selegean, fost director INM, dar și fost director juridic BRD, banca ale cărei credite ilegale și neperformante au ajuns în atenția procurorilor DIICOT și DNA.

Și Vasile Dâncu, propus pentru ministerul Dezvoltării a fost audiat abia marți, pentru că luni după-amiază a avut probleme de sănătate și nu a putut participa la discuțiile din comisii.

Cu două ore înainte de ora anunțată pentru ședința reunită pentru votul de încredere al guvernului, Dacian Cioloș a trimis încă șapte pagini conducerii Parlamentului, cu proiecte privind ministerul Transporturilor, proiecte neincluse în programul inițial de guvernare.