13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:52
No menu items!

Dacian Cioloș, consilier special al președintelui Comisiei Europene

spot_img

Cioloș nu va fi remunerat pentru acest post

Dacian Ciolos

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit, miercuri, pe Dacian Cioloş, fost comisar pentru Agricultură, în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară, post pentru care nu va fi remunerat, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, creşterea populaţiei şi schimbările climatice ne reamintesc faptul că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care UE trebuie să o gestioneze. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul securităţii alimentare şi este omul potrivit pentru a mă sfătui pe această temă importantă.

Jean-Claude Juncker
președintele Comisiei Europene

În comunicatul Comisiei Europene se mai precizează că, în calitate de consilier special al preşedintelui CE, Cioloş va colabora strâns cu membrii Comisiei Juncker în ceea ce priveşte contribuţia Executivului european la rezolvarea acestei provocări globale.

Cioloş a fost comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010-2014, când a realizat prima reformă a Politicii Agricole Comune.

R.D.