22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 16:12
No menu items!

Cutremur pe scena politică din Marea Britanie. Boris Johnson își dă demisia de la conducerea Guvernului și a Partidului Conservator

spot_img

Boris Johnson și-a anunțat, joi, demisia din fruntea Guvernului Marii Britanii și de la conducerea Partidului Conservator. El va asigura interimatul în fotoliul de premier până la desemnarea succesorului său. În plus, urmează să desemeneze un succesor la şefia partidului, până la alegerea unuia, la toamnă. 

„E clară acum dorința majorității parlamentare: e nevoie de un nou premier și un nou lider al Partidului Conservator. Am agreat cu liderii partidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum. Voi servi în funcție până când noul lider va fi ales. Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. (…)Sunt mândru că am fost liderii Occidentului în lupta cu Vladimir Putin”, sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de Boris Johnson în discursul adresat națiunii. 

Un nou Guvern britanic a fost numit în locul numeroşilor membri ai Executivului care au demisionat, relatează BBC.

Deputatul Greg Clarke a fost numit secretar de stat însărcinat cu Egalitatea Şanselor, Locuinţe şi Comunităţi.

James Cleverly, un apropiat al lui Boris Johnson, a fost numit secretar de stat însărcinat cu Educaţia, anunţă într-un comunicat Guvernul.

Robert Buckland a fost numit secretar de stat însărcinat cu Ţara Galilor.

Raluca Dan