17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:12
No menu items!

Cum vor funcționa terasele din Centrul Vechi: Distanță mai mare și fără meciuri la televizor

spot_img

Autoritățile vor să impună noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, printre aceste norme fiind o distanță mai mare între localuri și în interiorul acestora, dar și interzicerea meciurilor la televizoarele de afară.

Distanța dintre localuri va fi marcată de către Administrația Străzilor, iar între două terase aflate pe trotuare diferite va trebui lăsată o distanță de 4 metri. Fiecare local va avea un marcaj în jurul lui, trasat de Administrația Străzilor. În cazul teraselor aflate pe același trotuar, acestea trebuie despărțite de o sticlă încadrată într-un metal negru sau printr-un gard cu jardiniere, cu înălțimea de cel mult 1,5 metri.

Pe terase nu vor mai putea fi puse vitrine sau frigidere, iar televizoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să urmărească meciuri de fotbal, cu excepția evenimentelor sportive foarte importante.

Mașinile care aprovizionează aceste localuri vor avea un orar stabilit între orele 06.00-10.00. În afara acestui interval orar vor fi nevoite să plătească o taxă.

Acestea sunt modificările care vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi, pentru evitarea aglomerării.