3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:08
No menu items!

Cum face față Japonia transmiterii comunitare a noului coronavirus? Premierul: „Suntem pe marginea prăpastiei!”

spot_img

Primul ministru japonez Shinzo Abe a declarat că țara se află într-un stadiu critic în abordarea infecțiilor cu coronavirus, dar nu într-un punct care să declare o stare de urgență. El a spus că Japonia a reușit să țină grupurile sub control urmând cu atenție căile de infecție. Dar strategia inițială are acum dificultăți, cu o creștere a infecțiilor care nu mai sunt urmărite – un semn precoce al unei explozii de infecție, scrie site-ul www.cnbc.ro.

Abe a spus odată ce există o depășire a infecției, „strategia noastră de încetinire a maximului infecțiilor se va destrăma instantaneu.” El a adăugat, „în situația actuală, abia ne ținem. Dar am înțeles că stăm pe margine.”

Abe a spus odată ce există o depășire a infecției, „strategia noastră de încetinire a maximului infecțiilor se va destrăma instantaneu.” El a adăugat, „în situația actuală, abia ne ținem. Dar am înțeles că stăm pe margine. ”

Abe a convocat o echipă de lucru joi, a doua zi după ce guvernatorul de la Tokyo, Yuriko Koike, a făcut o cerere de ședere la domiciliu pentru cei 14 milioane de rezidenți, după ce a văzut un pic în numărul de cazuri noi de la COVID-19. 

Japonia înregistrează, până sâmbătă la prânz, 1499 de cazuri de infectare, similar României, 49 de decese, 404 vindecați, 1046 cazuri active și 56 de pacienți în stare critică. Primul caz a fost raportat în Japonia, pe 14 ianuarie 2020, cu o lună și jumătate mai devreme decât în țara noastră.