19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:36
No menu items!

Rezultatele au venit după 4 zile. 12 dintre românii repatriați și carantinați la Techirghiol, transferați la Boli Infecțioase

spot_img

12 români care au fost repatriați din Italia și carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Alți 380 de români repatriați din Italia și care au ajuns la Constanța, vineri, nu vor mai fi în carantină pe litoral, ci trimiși în județele de origine.  

„Au venit rezultatele testelor care au fost făcute în momentul în care ei au aterizat pe aeroport. După trei sau patru zile le-au venit rezultatul testelor. Au fost testați pozitiv, dar sunt asimptomatici, nu au nicio problemă privind stările de temperatură, febră, tuse și alte simptome. Sunt deja transportați la Spitalul de Boli Infecțioase. Asta este procedura. Au fost ridicați în condițiile protocolare, cu autoizoleta”, a declarat pentru, presa locală, Iulian Soceanu, primarul comunei Techirghiol.

Cele 12 persoane au ajuns pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța pe 23 și 24 martie. Acestea au fost testate și transportate la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, unitate transformată, alături de hotelul Flora din Mamaia, în centru de carantină.

Până vineri, în Constanța au aterizat 5 aeronave cu 705 persoane din Veneția, Torino și Roma. 605 dintre acestea au intrat în carantină instituționalizată în Hotelul Flora din stațiunea Mamaia și în Sanatoriul de la Techirghiol, iar 100 au fost transportate și carantinate în județul Tulcea.

Alți 380 de români repatriați din Italia au aterizat vineri seară pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. Aceștia au fost transportați în carantină în județele de domiciliu și nu în unitățile de pe litoral, așa cum s-a întâmplat până acum.