14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 3:02

Cum au reacționat Merkel și Juncker după atentatele de la Paris

spot_img

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat profund șocată de atacurile teroriste care s-au soldat cu zeci de morți la Paris, relatează AFP.

“Sunt profund șocată de știrile și imaginile pe care le-am văzut de la Paris. În aceste momente gândurile mele se îndreaptă către victimele acestor atacuri evident teroriste, către apropiații acestora și către toți locuitorii Parisului”, a afirmat Angela Merkel, potrivit unui comunicat dat publicității vineri seara.

La rândul lui, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat că este “profund șocat” în urma atacurilor care au avut loc vineri seară la Paris și în zona Stade de France, în nordul capitalei, exprimând în același timp “solidaritatea” UE, transmite AFP.

“Sunt profund șocat de evenimentele de la Paris. Ne exprimăm deplina solidaritate cu poporul francez”, a scris Jean-Claude Juncker într-un mesaj pe Twitter, în timp ce ultimul bilanț anunță cel puțin 60 de morți.

La rândul său premierul Belgiei, Charles Michel, a prezentat “condoleanțe” și a dat asigurări, pe contul său de Twitter, că “Belgia este alături de Franța”.