6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 0:57
No menu items!

Cum au fost “bătuți” studenții de la Harvard de niște pușcăriași din SUA

spot_img

Echipa de dezbateri a Universității Harvard, campioană națională și mondială a pierdut, la puncte, în fața echipei de deținuți de la o închisoare de maximă securitate din New York.

Deținuții au invitat celebra echipă de dezbateri de la Harvard pe tema că școlile publice nu ar trebui să respingă elevi ai căror părinți au intrat ilegal în SUA.

Argumentele pe care le-au adus deținuții, care erau de acord cu această solicitare a școlilor, nu s-au regăsit printre cele ale studenților de la Harvard. Un juriu neutru a dat dreptate deținuților, iar studenții de la Harvard le-au recunoscut superioritatea într-o postare pe internet:

Sunt puține echipe în fața cărora suntem mândri să fi pierdut o dezbatere, iar echipa fenomenal de inteligentă și elocventă cu care ne-am confruntat în acest weekend este una dintre ele. Suntem incredibil de recunoscători colegiului Bard și Eastern Correctional Facility pentru munca pe care o fac și pentru organizarea acestui eveniment.

echipa Harvard

În jur de 15% din deținuții din Eastern Correctional Facility sunt înscriși la cursurile predate, în mare parte, de Colegiul Bard. Potrivit directorului executiv al programului pentru închisori organizat de Colegiul Bard, absolvenții își continuă adesea studiile la universitățile Yale și Columbia. În cei doi ani de când clubul a fost înființat, deținuții de la Eastern Correctional Facility au bătut echipele de la Academia militară West Point și de la Universitatea din Vermont.

M. Constantin