14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:45
No menu items!

Cum arată o casă în care ar trebui să locuiască O MIE de persoane. 250 și-au făcut buletin de ieri până azi, pentru că duminică sunt alegeri

spot_img

O casă de pe strada Spicului din orașul Tg. Bujor din Galați ar trebui să adăpostească cel puțin o mie de persoane, care și-au făcut mutație la această adresă. Un sfert dintre acestea, adică 250 de persoane, și-au făcut mutație doar de joi până vineri, pentru că duminică, 27 iunie, în orașelul gălățean sunt organizate alegerile locale.

Imobilul nu pare să aibă mai mult de 400 de metri pătrați, adică ar trebui ca cel puțin 2 persoane să se limiteze la a sta în picioare, într-un metru pătrat. Asta luând în calcul și curtea, nu doar casa.

De joi și până vineri, la Evidența populației din orașul Tg. Bujor au stat la coadă 250 de persoane, toate cerând aceeași adresă ca mutație în cartea de identitate, strada Spicului nr. 2. Orașul gălățean Tg. Bujor are puțin peste 6.000 de locuitori.

Duminică, 27 iunie, sunt organizate alegeri locale, penmtru că fostul primar (PSD) Laurenţiu Viorel Gîdei, ales anul trecut, în iunie 2020, a candidat şi la alegerile parlamentare din decembrie 2020, fiind ales deputat. 

Pentru funcția de edil-șef al orașului, s-au înscris în cursă cinci candidați: viceprimarul în funcție, Ion Andone (PSD), ce exercită interimar atribuțiile primarului, Andra Mihaela Costache (PNL), Cătălin Tudose (PMP), Tudorel Avram (AUR) și Ion Vieru (Pro România). 

Cora Dumitrescu