13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:37
No menu items!

Cum a fost prins deputatul Trășculescu de procurorii DNA

spot_img

Președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, reținut duminică dimineața de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru trafic de influență, avea un sistem personal de protecție prin care verifica să vadă dacă este monitorizat de cineva înainte de a primi șpagă.  Oamenii care „asiguraru zona” pentru Trășculescu erau membri ai lumii interlope din Vrancea, precizează surse judiciare.

Omul de afaceri care l-a denunțat la DNA pe Alin Trășculescu și intermediarul care se asigura ca banii să ajungă la parlamentar, Marian Valeriu Calotă, un om de afaceri din Panciu, stabilit în București, au ajuns în Focșani cu câteva zile înainte de plata banilor.

Ei s-au întâlnit în mai multe locații din Focșani printre care restaurantul Intim sau cafeneaua Velvet.

Ridicat de la sediul PDL

Negocierea sumelor de bani s-a făcut, spun surse locale, în restaurantul Intim unde deputatul Alin Trășculescu a participat la discuțiile purtate în trei – denunțător, Marian Calotă și parlamentar -, dar a stat puțin, timp în care a stabilit suma de bani după care a plecat la sediul PDL Vrancea. Echipa de flagrant l-a reținut pe Calotă, la ieșirea din restaurant, după care a plecat spre sediul PDL, de unde l-au ridicat pe Trășculescu.

„În discuția de la Intim deputatul Trășculescu a stat foarte puțin timp cât s-a discutat și s-a căzut de acord asupra sumei de bani care trebuia primită de el. Ulterior el a plecat spre sediul PDL Vrancea din Focșani. La scurt timp după ce parlamentarul a plecat procurorii au intervenit și l-au reținut pe Valeriu Marian Calotă, care primise o parte din bani. După aceea a fost ridicat Trășculescu de la sediul partidului ”, au declarat surse locale.

Ceea ce este interesant, spun sursele noastre, este modul în care deputatul Alin Trășculescu își pregătea terenul pentru a lua bani de la “clienții” săi.

„Apăreau tot felul de mașini cu interlopi locali care verificau restaurantele sau cafenelele. Le verificau în sensul de a vedea dacă sunt oameni străini, pe care ei nu îi cunosc într-un oraș mic ca Focșaniul sau mașini care staționează în mod ciudat. Practic, ăsta era un sistem de contrafilaj foarte bun și arată că cel mai probabil nu este prima oară când parlamentarul lua bani negri. Același mod de lucru s-a aplicat se pare și în cazul de față”, au precizat aceleași surse locale.

Alin Trășculescu este cunoscut ca un apropiat al mediilor interlope din Vrancea, el fiind văzut în compania lor în cluburile de noapte din Focșani.

Cristi Ciupercă