12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:16

Cum a dat Sorin Oprescu 51 de milioane de euro din pix

spot_img

Edilul-șef plusează 18 milioane de euro în sediul vechi al Primăriei Capitalei

Primarie_Oprescu_SZ

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a decis alocarea a încă 18 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii situate pe Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 47, clădire în care a funcționat Municipalitatea până în anul 2009.

După ce s-au alocat 34 de milioane de euro, în ultimii cinci ani, pentru închirierea sediului actual, situat de Splaiul Independenței, și pentru consolidarea clădirii de pe Regina Elisabeta, edilul-șef al Capitalei a decis să mai aloce încă aproximativ 18 milioane de euro.

Astfel, la sfârșitul lunii trecute, o comisie formată din directori din Primăria Capitalei a decis să atribuie, cu girul lui Oprescu, un contract în valoare de 18 milioane de euro Asocierii SC Rotary Construcții, SC Design Unit SRL și SC Showdown Design SRL, adică aceleași asocieri care lucrează din 2010 la sediul vechi.

Asta, după ce, în 2008, aleșii generali au aprobat alocarea a 10 milioane de euro, iar în februarie 2013 s-au suplimentat lucrările de consolidare a sediului cu încă 7,8 milioane de euro.

Cele 18 milioane de euro, alocați acum, au fost dați pe baza contractuluiLucrări de modernizarea și reabilitarea imobilului”.

Chirie de lux și chiriaș dispărut

În tot acest timp, Municipalitatea a stat cu chirie într-un sediu de lux de pe Splaiul Independenței. Pentru imobilul cu 14 etaje, Primăria Capitalei are de achitat 13,5 milioane de euro chirie în perioada 2009-2014, bani care ajungeau pentru cumpărarea unei asemenea clădiri de birouri. Mai mult, edilul-șef, împreună cu directorii din Primărie au renunțat, în 2010-2011,  la dreptul de preemțiune în ce privește cumpărarea acestei clădiri, iar acum, când aleșii generali l-au obligat pe Oprescu să cumpere clădirea contra chiriei achitate până acum, proprietarul și-a cerut falimentul în instanță.

Potrivit specialiștilor imobiliari contactați de Sursa Zilei, cu banii cheltuiți până acum, aproximativ 51 de milioane de euro- pentru reabilitarea sediului și închirierea clădirii de pe Splai, se puteau cumpăra trei clădiri de birouri cu 14 etaje, noi, clasa A.

Alexandru Maghiar