20.3 C
București
vineri, 24 mai 2024 - 10:30
No menu items!

Cum a dat poliția amenzi la priveghiul interlopului Emi Pian

spot_img

Ținuți la poartă câteva ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 30 de amenzi participanților la priveghi și familiei lui Emi Pian. Sute de persoane trecuseră pragul imobilului, miercuri, fără mască și distanța fizică, obligatorii prin lege. Amploarea evenimentului „organizat” de membrii clanului Duduienii în cartierul bucureștean Rahova a luat prin surprindere autoritățile.

În primă fază, jandarmii care erau prezenți la locuința clanului Duduianu, familia liderului interlop ucis în urmă cu două seri, au dat pentru început avertismente verbale, au încercat să le explice oamenilor că este în neregulă că s-au adunat atât de mulți și că nu poartă mască. După ce au văzut că oamenii nu înțeleg și că nu vor să plece din acel loc – erau câteva sute – atunci au intervenit polițiștii care au dat peste 30 de amenzi în valoare de 14.000 de lei, descriu reporterii DIGI24 desfășurarea.

Cu o noapte înainte, au fost organizate filtre masive în București, cu declarații neobișnuite din partea poliției Capitalei care încerca să atenueze impactul amenințărilor pe care clanurile rivale și le transmiseseră în mediul on-line. Au fost oprite mașini suspecte. Pistoale, săbii, topoare, au fost confiscate.

Acțiunea a avut loc în cotextul uciderii lui Emi Pian, pe numele său real Florin Mototolea, liderul clanului Duduianu, ce fusese rănit mortal într-un conflict în stradă în cartierul Giulești, de un membru al Clanului Spoitorilor.

Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 3.00, iar când au ajuns la fața locului au identificat mai mulți oameni implicați în scandal. Doi bărbați au fost transportați la spital, inclusiv liderul clanului Duduianu, grav rănit.

Florin Mototolea avea 39 de ani și a murit la Spitalul Universitar din cauza mai multor plăgi înjunghiate. El fusese eliberat toamna trecută din închisoare, după ce ispășise o pedeaspă pentru tâlhărie și cămătărie, printre victime numărându-se mai mulți maneliști. Casa celui bănuit de uciderea lui Pian a fost incendiată la scurt timp după crimă.