8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:37
No menu items!

Cum a căpușat Romprest CFR. Curățenie la prețuri de lux, dar trenurile arată jalnic

spot_img

Romprest a încasat, în doar șase luni, 500.000 de euro de la CFR Călători

Romprest_CFR_SZ

Conducerea CFR Călători face curățenie la prețuri de lux în trenuri și automotoare. În primele șase luni ale anului, Regionala București a „măturataproximativ 500.000 de euro în trenuri, autmotoare și faimoasele garnituri Săgeata Albastră. Cu toate acestea, călătorii, fie români, fie străini, sunt întâmpinați de un miros insuportabil și de grămezi de gunoaie la urcarea în garniturile de tren.

Sursa Zilei a calculat cât costă curățenia din trenurile care pleacă din Gara de Nord. Regionala CFR Călători București are un contract de salubrizare cu celebra firmă Romprest Servicii Integrate, păstorită de Florin Walter.

Conform registrului operațiunilor generatoare de obligațiuni de plată al CFR Călători București, Romprest Servicii Integrate execută 12 operațiuni – salubrizare vagoane, compactare gunoi, colectare gunoi, manipulare acumulatori, colectare transport depozitare gunoi, salubrizare automotoare, deszăpezire, salubrizare, gunoi menajer, colectare gunoi menajer, colectare transport depozitare gunoi menajer și salubrizare automotoare Desiro.

CFR_SZ

În perioada ianuarie-iunie 2014, conducerea CFR Călători București a decontat peste 2,175 milioane de lei firmei Romprest Servicii Integrate. Cei mai mulți bani au fost decontați pentru salubrizarea vagoanelor, 1,32 milioane de lei, și salubrizare automotoare, 350.000 de lei. Romprest încasează bani și pentru manipularea acumulatorilor, în contul firmei de curățenie intrând peste 230.000 de lei. Salubrizarea automotoarelor Desiro a costat CFR Călători București aproximativ 137.000 de euro în primele șase luni ale anului. Salubrizarea vagoanelor sau automotoarelor înseamnă diverse operațiuni de curățenie. La automotoare este nevoie și de vidanjarea wc-ului”, ne-au explicat angajați de la CFR Călători.

Ștefan Etveș