10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:55
No menu items!

CSM l-a taxat pe Drulă în dosarul vaccinurilor: A afectat în mod grav independenţa procurorilor

spot_img

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii consideră că afirmațiile liderului USR Cătălin Drulă, referitoare la dosarul achiziției de vaccinuri, în care sunt urmăriți penal colegii săi Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, au afectat în mod grav independența procurorilor și au depășit limitele libertăţii de exprimare.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară „pentru efectuarea de verificări, în vederea apărării independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a judecătorilor şi procurorilor” în urma afirmaţiilor preşedintelui USR, Cătălin Drulă, privind ancheta deschisă de DNA în cazul achiziţiei vaccinurilor anti-COVID în care au fost puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Liderul USR Cătălin Drulă a susţinut, într-o emisiune televizată, că ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID, în care sunt cercetaţi doi foşi miniştri USR ai Sănătăţii – Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă este un ”malpraxis judiciar”.

”Nu se potriveşte nimic în această poveste. E cel mai mare malpraxis judiciar pe care l-am văzut de când sunt în politică. E un dosar… nu înţeleg de unde vine, despre unele dintre ele a scris şi presa. Înţeleg că dl procuror de acolo are convingeri antivacciniste”, a susţinut Drulă, la B1 Tv.

„Secţia pentru procurori constată că afirmaţiile transmise, formulate într-o modalitate agresivă, fără bază factuală, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public, sunt de natură a intimida şi afecta grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare”, concluzionează CSM.

Mai mult, CSM consideră că Drulă a făcut „o acţiune intenţionată de defăimare” a activităţii de urmărire penală derulate de DNA şi susţine că afirmaţiile acestuia, „chiar dacă ar reprezenta strict opinia sa personală, sunt de o gravitate deosebită în sine”.

Marilena Nedelcu