9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 2:50
No menu items!

CSM ar putea avea doi membri noi

spot_img

Muscalu DIICOT

Consiliul Superior al Magistraturii ar putea avea doi noi membri, în urma avizului favorabil primit de procurorul Gheorghe Muscalu (foto) şi judecătoarea Mona-Lisa Neagoe din partea Comisiei juridice a Senatului.

Cei doi au primit votul unanim al celor cinci membri ai comisiei și urmează a fi validați de plenul Senatului

Mona-Lisa Neagoe, preşedinte al Departamentului Superior al Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Municipiului Bucureşti, şi-a exprimat intenţia de a sprijini sistemul judiciar pentru pregătirea lui în vederea implementării noilor coduri. „Dacă aceste reglementări nu sunt bine pregătite, prin asigurarea unei infrastructuri şi a unor resurse umane corespunzătoare, vom avea un mare eşec”, a spus magistratul în timpul audierilor de la comisie.

De cealaltă parte, procurorul DIICOT Gheorghe Muscalu, propus ca membru CSM de către Parchetul General, a susținut că principiul separării puterilor în stat nu elimină colaborarea şi conlucrarea între instituţii. Dacă am poziţiona puterile în stat, fiecare la locul ei, fără interferenţe din punct de vedere managerial, nu cred că ar ieşi ceva foarte bun”, a apreciat Muscalu.