CSM a aprobat raportul Inspecției Judiciare privind controlul la Parchetul General: managementul a fost eficient

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat în totalitate, marți, raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Parchetul General, fiind apreciat că managementul la această unitate de parchet a fost unul eficient, care a respectat normele în vigoare. 

“În şedinţa de astăzi, 21.11.2017, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat Raportul Inspecţiei Judiciare având ca obiect eficiența managerială şi modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi şi regulamente la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurori şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului vizat.

În urma deliberărilor, Secţia pentru procurori a aprobat Raportul Inspecţiei Judiciare, apreciind că activitatea managerială la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe perioada supusă controlului – 1 ianuarie 2016 – semestrul I 2017 – a fost una eficientă, iar activitatea procurorilor şi a personalului de specialitate din cadrul acestei unităţi de Parchet s-a desfăşurat cu respectarea normelor procedurale şi regulamentare în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă postat marți seara, pe site-ul CSM. 

Secția pentru procurori din CSM a luat în discuție raportul Inspecției Judiciare, marți, în prezența ministrului justiției, Tudorel Toader.

Pe 13 noiembrie, Inspecția Judiciară anunța că a trimis la CSM raportul privind controlul efectuat la Parchetul General. Potrivit unor surse din cadrul instituției, citate de Agerpres, Parchetul General nu a formulat obiecțiuni la raportul întocmit de inspectorii judiciari.

Inspecția Judiciară a început controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 4 septembrie, fiind vizată activitatea desfășurată în 2016 și primul semestru al acestui an. Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari.

Cele două controale au fost incluse în calendarul de activități pentru anul 2017 ca urmare a propunerii ministrului justiției, Tudorel Toader.

NICIUN COMENTARIU