2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:43
No menu items!

Cseke Attila cere rectificare bugetară de urgență. Până pe 15 decembrie, trebuie asigurate salariile pentru zeci de mii de angajați din sistemul sanitar

spot_img

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat, duminică, că este nevoie de o rectificare bugetară pentru plata personalului din sistemul public de sănătate, reprezentând aproximativ 74.000 de angajaţi care primesc salariile de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii. Potrivit lui Cseke, până la 15 decembrie trebuie asigurate aceste fonduri pentru minister.

Întrebat dacă autorităţile au asigurate fondurile pentru plata personalului sanitar din instituţiile publice, ministrul interimar al sănătății a precizat că este nevoie de o rectificare bugetară care să aibă loc până la jumătatea lunii viitoare.

“Soluţia va fi găsită cât mai rapid posibil. Am spus că pe 15 decembrie trebuie să asigurăm Ministerului Sănătăţii salariul a peste 74.000 de salariaţi din sistemul sanitar, care sunt plătiţi din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii.

Şi aceste soluţii, imediat după formarea Guvernului, vor trebui găsite printr-o rectificare bugetară. Astăzi, din punctul de vedere al timpului, sigur, suntem sub presiunea timpului, dar încă nu suntem la limita la care am putea spune că nu putem să asigurăm.

Şi sunt sigur că după formarea Guvernului imediat va avea loc o rectificare bugetară şi sumele necesare vor fi asigurate Ministerului Sănătăţii”, a explicat Cseke Attila într-o conferință de presă. 

R.Dan