8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:15
No menu items!

CSAT a avizat bugetele instituţiilor din domeniul securităţii, într-o şedinţă de 15 minute

spot_img

csat_sedinta

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat, marţi, într-o şedinţă care a durat aproximativ 15 minute şi care a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu, proiectele de buget ale instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

În cadrul şedinţei CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, avizul CSAT a fost dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, CSAT să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

„Avizul a ţinut cont şi de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar şi de asigurarea şefilor acestor instituţii că îşi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete până la următoarea rectificare bugetară”, menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţă au participat viceprim-ministrul Guvernului României şi ministru al finanţelor publice, Daniel Chițoiu, ministrul apărării naţionale, Mircea Dușa, ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprișor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea. În comunicat se mai arată că la şedinţă au participat, ca invitaţi, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, general Lucian Pahonţu.

Comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale menţionează că data şi ora şedinţei CSAT de marţi, 26 noiembrie, au fost stabilite luni, 18 noiembrie, de comun acord cu prim-ministrul Victor Ponta, care este şi vicepreşedinte al CSAT.

Membrii CSAT au aprobat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, înaintarea în grad a unor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază, se mai arată în comunicat.