13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 7:34
No menu items!

Criza de vaccin antigripal în farmacii. Ce spune Nelu Tătaru despre cele 3,5 milioane de doze comandate

spot_img

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni seară, că 600.000 de doze de vaccin antigripal destinate pacienților din categoriile de risc au fost trimise către medicii de familie, iar restul până la aproape trei milioane vor ajunge până la începutul lunii viitoare. Ministrul Sănătății a susținut, luni seară, pentru Realitatea Plus, că, în total, până la 2.970.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie și în spitale, până la începutul lui decembrie.

„Chiar astăzi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar către Direcțiile de Sănătate Publică, să le îndrume către medicii de familie iar, spre sfârşitul săptămânii – începutul săptămânii viitoare, va mai fi încă o tranşă de 500.000 de doze, rămânând ca spre sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie să vină restul de doze până la 2.970.000 de doze pe care le-am achiziţionat pentru desfăşurarea vaccinării, prin medicii de familie şi în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus.

Criza vaccinului antigripal se repetă în fiecare toamnă, în farmacii se vinde imediat, iar la medicii de familie dozele distribuite ajung cu mare întârziere, uneori după sărbătorile de iarnă. Executivul susține însă că față de guvernele anterioare, acum au fost comandate 3,5 milioane de doaze de vaccin antigripal, față de 1,5 milioane, în anii trecuți.