8.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 13:20
No menu items!

Cristian Preda: Băsescu tace şi bine face

spot_img

Vicepreşedintele PDL Cristian Preda crede că premierul Victor Ponta vrea să reintroducă în discuţia publică suspendarea preşedintelui, invocând neconstituţionalitatea prezenţei sale la Congresul PPE. El este de  şi că Traian Băsescu bine face tăcând.

Ponta vrea să reintroducă în discuţia publică suspendarea. Se teme probabil că, indiferent de rezultatul USL, Băsescu nu îl va mai nominaliza ca premier şi încearcă, într-un mod cam copilăresc, să arate că are o piatră în mână şi, dacă se supără, o poate arunca în geamul de la Cotroceni. Băsescu tace şi bine face”, scrie Preda pe blogul personal.  El atrage atenţia că Ponta nu poate rezista o zi fără să-l înţepe pe Traian Băsescu şi aduce un argument factual în favoarea preşedintelui.

Ştiu că argumentele au o valoare minoră pentru ocupantul scaunului de la Palatul Victoriei. Voi enunţa totuşi unul, care ar trebui să-l pună pe gânduri pe premierul român. Argumentul e pur factual. Atunci când era preşedinte, Sarkozy participa la reuniunile PPE. De ce oare Băsescu ar trebui să aibă un statut mai slab? Sau nu cumva şi Sarkozy încălca textul Constituşiei franceze, iar socialiştii de la Paris nu au fost aşa vigilenţi precum cei de la Bucureşti?”, scrie liderul PDL. (A.M)