13.3 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:54
No menu items!

Crinuța Dumitrean, arestată preventiv. Oana Vasilescu, cercetată sub control judiciar

spot_img

Decizia de marți a Curții Supreme nu este definitivă

Crinuta_dumitrean anrp

Fosta şefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), Crinuţa Dumitrean, a fost arestată preventiv, marți, în dosarul în care a ajuns în arest și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. În aceeași cauză, Oana Vasilescu, fost vicepreședinte al ANRP, va fi cercetată în libertate, sub control judiciar.

Decizia Curții Supreme nu este însă definitivă și poate fi contestată tot la Curtea Supremă.

Dumitrean şi Vasilescu sunt acuzate de abuz în serviciu, după ce, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, au avizat, în 2011, acordarea unei despăgubiri de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), susțin procurorii DNA care instrumentează acest dosar.

Tot de abuz în serviciu sunt acuzaţi şi ceilalţi foşti membri ai comisiei: fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, toţi fiind arestaţi preventiv, deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu şi deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea cărora procurorii cer aviz la Camera Deputaţilor, şi Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar.

Cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, expertul evaluator Emil Nuţiu, a fost şi el arestat preventiv, sub aceeaşi acuzaţie de abuz în serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despăgubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.