15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:26
No menu items!

Costel Cășuneanu, vizat într-un dosar de spălare de bani și evaziune

spot_img

Omul de afaceri Costel Cășuneanu este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care procurorii PCA Ploiești și polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții, marți dimineață, în mai multe județe.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că omul de afaceri Costel Cășuneanu este suspect în acest dosar, el urmând să fie audiat de procurorii PCA Ploiești.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat marți un număr de 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. 13 persoane vor fi conduse la audieri.

În perioada 2010 – 2016 suspecții au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale, prin intermediul mai multor societăți comerciale. În baza facturilor emise de societățile „fantomă”, administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 6.852.575 lei, se mai precizează în comunicat.