9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:08
No menu items!

Coronavirus. Campania uriașă de dezinfecție continuă în sectorul 4 / FOTO

spot_img

Continuă campania uriașă de igienizare demarată de Primăria Sectorului 4 încă din 20 martie. Sunt dezinfectate toate străzile, trotuarele, aleile dintre blocuri, locurile de joacă, scările blocurilor și chiar balustradele. 

“350 de oameni, 60 de autoutilitare, 70 de atomizoare, peste 10 tone de dezinfectant și muncă susținută 24 de ore din 24. Acestea sunt cifrele campaniei de dezinfecție pe are o derulăm în sectorul 4. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de fiecare dintre noi în lupta cu noul coronavirus. Vă rog să stați acasă! Limitați deplasările care nu sunt urgente, nu mai cumpărati alimente în exces! Noi, cei de la primărie, vă vom fi tot timpul alături și în măsura în care aveți nevoie de sprijin, sunați-ne la 021.9441”, este mesajul transmis de primarul sectorului 4, Daniel Băluță. 

De profesie medic, primarul sectorului 4 a explicat că prevenţia este o componentă importantă în combaterea epidemiei de coronavirus, motiv pentru care Sectorul 4 a iniţiat campania de dezinfecţie a străzilor, trotuarelor şi locurilor publice.

„Însă, acest demers nu este suficient pentru că un rol important îl are dezinfecţia tuturor clădirilor. Repet: toate clădirile din sectorul 4. Suntem primii care iniţiem acest demers, acela de a intra în fiecare scară de bloc şi nu ne oprim până ce fiecare scară de bloc nu este dezinfectată”, a mai spus edilul. 

De asemenea, Băluţă a menţionat că vor fi folosite substanţe prietenoase cu mediul pentru dezinfecţie.

„Toate imobilele vor fi dezinfectate. Pentru dezinfectarea lor, folosim substanţe care nu sunt toxice, sunt biodegradabile, sunt prietenoase cu mediul. Discutăm de peroxidul de hidrogen în concentraţie de 1%. Îi rog pe oameni să aibă încredere, să nu se panicheze. Toate problemele legate de securitatea acestor substanţe nu reprezintă un impediment. Biocidul folosit este peroxidul de hidrogen în concentraţie de 1%”, a afirmat Daniel Băluţă.