17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:49
No menu items!

Corina Crețu, întâlnire la Bruxelles cu George Soros. Vineri, comisarul european vine în România

spot_img

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu s-a întâlnit, joi, la sediul Comisiei Europene, cu George Soros. Crețu a anunțat întâlnirea pe contul său de Facebook și a postat și o serie de fotografii.

“Astăzi (joi – n.r.) am avut plăcerea să mă întâlnesc la sediul Comisiei Europene cu domnul George Soros, fondatorul și președintele Fundației pentru o societate deschisă. În cadrul întâlnirii, am reiterat rolul politicii de coeziune în ceea ce privește sprijinirea integrării romilor prin asigurarea accesului la educație, la locuințe, precum și la servicii sociale și de sănătate. În perioada 2014-2020, mai multe programe ce vizează incluziunea romilor vor fi sprijinite din Fondurile Europene Structurale și de Investiții. Parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale care apără drepturile romilor este esențial pentru implementarea cu succes a programelor finanțate prin FESI. Apreciez inițiativele ce vin să sprijine integrarea romilor care au fost lansate în Europa cu aportul Fundației pentru o societate deschisă”, a scris Corina Crețu pe contul său de pe rețeaua de socializare.

Potrivit Comisiei Europene, Corina Crețu se va afla vineri, 20 noiembrie, în București, pentru o vizită oficială, în care se va întâlni cu prim-ministrul Dacian Cioloș, și cu membri ai Guvernului României.

Întâlnirile se vor concentra pe planul de acțiuni pentru închiderea perioadei de programare 2007-2013, precum și pe măsurile necesare pentru demararea rapidă a tuturor programelor operaționale din perioada 2014-2020”, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei.

Programul întâlnirilor este următorul:

cretu_guvern_program

cretu_facebook

Raluca Dan